Hvilken type drage bør du velge?

Den finnes mange forskellige typer drager på markedet og hver type har sine egne unike fordeler og ulemper. Så hvordan velger du den rette dragen for deg? Her er noen ting du bør vurdere:

Type drage: Det er to hovedtyper drager – oppblåsbare og faste drager. Oppblåsbare drager er bra for nybegynnere da de er enkle å sette opp og fly. Imidlertid kan de være vanskeligere å kontrollere i vindfulle værforhold. Faste drager er mer holdbare og lettere å kontrollere, men de kan være vanskeligere å sette opp.

– Drakestørrelse: Drager finnes i alle forskjellige størrelser, fra små drager som enkelt kan tas med på camping, til store drager som er perfekte for å fly på stranden. Vurder hvordan og hvor du vil bruke dragen din før du velger størrelse.

– Draktmaterialer: Drager er vanligvis laget av enten stoff eller papir. Stoffdrager er mer slitesterke og tåler sterkere vind, men de kan være dyrere. Papirdrager er mindre holdbare, men er også billigere.

Dragetilbehør: Drager kommer med en rekke forskjellig tilbehør, f.eks. kiteliner, kitestaver og dressvesker. Vurder hvilket tilbehør du kan trenge før du kjøper.

Hvis du vil vite mer om en drage så gå til siden akkurat nå og les mer. Du vil absolutt ikke angre på det.

Hvor kommer en drage fra?

Dragedrager er en populær type drage fordi de ser så kule ut. Dragedrager er også veldig populære i Asia. Drager kommer i alle størrelser, fra små drager som du kan holde i hånden, til store drager som krever flere å fly med. Dragebærere har for vane å temme vinden, noe som gjør dem perfekte for å fly drager. Noen mener at dragebyggingen startet i Kina for ca. For 2000 år siden da en manns hatt blåste av og ble tatt bort. Det ga ham ideen om å bygge en drage. I dag kan kite-drager kjøpes over hele verden og finnes i alle mulige materialer. Enten du leter etter en liten drage å fly på en vindfull dag eller en stor drage å ha med i en parade, kan du definitivt finne den perfekte dragen for deg.

Hvilket vær er best for å fly drager?

Det er ikke noe definitivt svar på dette spørsmålet da det avhenger av en rekke faktorer, inkludert typen drage du har, vindforholdene og plassen du har tilgjengelig. Noen generelle råd kan imidlertid være nyttige. Har du en liten drage er et rom med god plass og god ventilasjon greit nok. Men har du en stor drage, bruk et større rom, f.eks. en garasje eller et bod. Den viktigste faktoren å vurdere er vindforholdene. Drager er designet for å fly i lett vind, så hvis vinden er for sterk, kan det hende at dragen ikke flyr ordentlig.